Hozzávalók:
Leveles tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A leveles tésztalapokat kitekerjük, és keresztben kicsit megnyújtjuk, hogy kb. 25×30 cm-esre igazodjanak. Egyesével, a sütőpapírral együtt tepsibe helyezzük őket.
A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra, majd a lapokat egymás után szép barnára (vagy ízlés szerint világosabbra) sütjük. Sütés előtt villával megszurkálhatjuk a tésztát, hogy kevésbé púposodjon fel – bár ez nem mindig elkerülhető.
Még melegen leszélezzük a lapokat. Az alsó lapot egyben hagyjuk, a felsőt vágjuk fel 5×5 cm-es vagy 6×6 cm-es négyzetekre – attól függően, mekkora szeleteket szeretnénk tálalni. Ezek a kockák kerülnek majd a sütemény tetejére.
Tegyük az alsó lapot egy tálcára, szorosan illeszkedő süteménykeretet helyezve köré.
1 liter tejet felforralunk egy nagy lábasban, hozzáadva 15 dkg cukrot és egy kevés vaníliaaromát.
Közben a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a maradék 4 dl tejjel és a pudingporral csomómentesre keverjük.
A fehérjéket egy másik tálban a 25 dkg cukorral habbá verjük.
Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a sárgájás-pudingos keveréket. Folyamatosan, kézi habverővel kevergetve sűrű pudingot főzünk belőle. Akkor jó, ha már sűrű, de kissé lágyulni kezd – ekkor levesszük a tűzről.
Azonnal, gyors mozdulatokkal, több részletben hozzáforgatjuk a tojáshabot. Addig keverjük, amíg teljesen sima, egynemű krémet kapunk. Fontos, hogy a fehérjehab ne maradjon darabos, különben a krémben főtt tojásfehérje szemcsék lesznek.
A forró krémet azonnal a keretbe öntjük az alsó lapra, majd elsimítjuk. Ráhelyezzük a feldarabolt felső lapokat a krém tetejére, egyenletesen elosztva. Hagyjuk szobahőmérsékleten hűlni, majd hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára.
Másnap egy éles kést meleg vízbe mártva végigvágjuk a szeletek mentén, hogy a krémet ne nyomjuk ki. A tetejét hintsük meg porcukorral.