Hozzávalók:
Elkészítése:
A csokoládé felét megolvasztjuk, majd a szilikon csokiformába formába öntjük. Addig forgatjuk és döntögetjük a formákat, amíg a folyékony csoki mindenhol egyenletesen be nem vonja a belsejét. Ezután a formát hűtőbe tesszük.
Ezt követően simára keverjük a pisztáciakrémet, a tahinit és a sót, majd hozzáadjuk az apróbb darabokra morzsolt, vajon arany barnára pirított tésztát.
Ha a csokoládé megdermedt, eloszlatjuk a formába a tölteléket, és a tetejét elsimítjuk. A maradék csokoládét megolvasztjuk, és ráöntjük a töltelékre, hogy teljesen befedje.
A formát ismét a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg a csokoládé teljesen megdermed.
Tahinit nagyobb élelmiszerboltokban, bioboltokban vagy keleti fűszereket árusító üzletekben találhatunk. A kadayif tésztát keleti vagy török delikátokban, esetleg ázsiai élelmiszerboltokban érdemes keresni, de egyes szupermarketek fagyasztott részlegén is előfordulhat.
Ha pedig igazán megadnád a módját, készítsd el temperált csokival! Itt találod a leírást hozzá!