Almás sertésszelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás sertésszelet

Hozzávalók:
Hús:

  • 4 szelet sertéstarja
  • bors
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2 evőkanál olaj
  • 120 ml száraz fehérbor
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab alma

Szósz:

  • 500 ml csirkealaplé
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 0,5 teáskanál szárított kakukkfű
  • 0,5 teáskanál szárított oregánó
  • 0,5 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • csipet fahéj
  • csipet szerecsendió
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése:

Az alaplében (ne legyen forró!) elkeverjük a szósz hozzávalóit a vaj kivételével.

A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az olasz fűszerrel.

Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olajat és hirtelen kérget sütünk a húsok mindkét oldalára. Ezután kivesszük a húsokat és a serpenyőbe beleöntjük a bort és felkaparjuk az aljáról a pörzsanyagot. Ezután hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.

1-2 perc forralás után felöntjük az ízesített alaplével és folytonos kevergetés közben, közepes lángon besűrítjük. Amikor besűrűsödött a szaft, akkor visszatesszük bele a húsokat.

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és a húsát gerezdekre vágjuk, melyet szintén beleteszünk a szaftba. Addig főzzük, amíg a hús és az alma megpuhul.