Hozzávalók:
Hús:
Szósz:
Elkészítése:
Az alaplében (ne legyen forró!) elkeverjük a szósz hozzávalóit a vaj kivételével.
A húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az olasz fűszerrel.
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítjük az olajat és hirtelen kérget sütünk a húsok mindkét oldalára. Ezután kivesszük a húsokat és a serpenyőbe beleöntjük a bort és felkaparjuk az aljáról a pörzsanyagot. Ezután hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is.
1-2 perc forralás után felöntjük az ízesített alaplével és folytonos kevergetés közben, közepes lángon besűrítjük. Amikor besűrűsödött a szaft, akkor visszatesszük bele a húsokat.
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és a húsát gerezdekre vágjuk, melyet szintén beleteszünk a szaftba. Addig főzzük, amíg a hús és az alma megpuhul.