Hozzávalók:
Elkészítése:
A margarint alaposan kikeverjük a cukorral, amíg krémes állagú nem lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel jól elkeverjük. Közben a sütőt előmelegítjük 175 fokra (alsó-felső sütéssel). A margarinos alaphoz hozzákeverjük az aprított csokoládét és a mandulát.
A lisztet elkeverjük a fahéjjal és a sütőporral, majd a margarinos keverékhez adjuk, és simára dolgozzuk a tésztát. A végeredmény ragadós lesz, de ez teljesen normális, ne ijedjünk meg!
A masszából kb. 30 kis golyót formázunk két teáskanál segítségével. Ha nagyobb méretű kekszeket szeretnénk, fagyis kanállal is adagolhatjuk a tésztát, de ebben az esetben nagyjából 10-12 darab kekszet kapunk, amelyek laktatóbbak lesznek.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, egymástól jó távolságra, mivel sülés közben terülni fognak. Ha fagyis kanállal adagoljuk, ne tegyünk 9-nél több gombócot egy tepsire.
175 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük a kekszeket. Nem szükséges, hogy nagyon barnák legyenek, mert könnyen kiszáradhatnak.