Hozzávalók:
A forgatáshoz:
Elkészítése:
A vajat egy kisebb lábasban megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. 10 percig pihentetjük, hogy az élesztő felfusson. Ezután hozzáütjük a tojást, és kézi habverővel simára keverjük.
A lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, és elvegyítjük. A közepébe egy mélyedést készítünk, ahová beleöntjük a tejes-élesztős keveréket. Fakanállal elkezdjük összedolgozni, majd kézzel gyúrjuk tovább, amíg egy ruganyos tésztát nem kapunk, nagyjából 2-3 perc alatt. Letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
Miután megkelt, a tésztát kissé átdolgozzuk, hogy a levegőt kinyomkodjuk belőle, majd ismét letakarva 30 percig kelni hagyjuk. A duplán kelesztett tésztát enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 16 egyenlő darabra osztjuk. Először 4 részre vágjuk, majd mindegyik darabot további 4 egyenlő részre osztjuk. Kézzel kisodorjuk a tésztadarabokat, félbehajtjuk, majd többször megtekerjük, a végeket lenyomkodjuk.
A csavart tésztákat sütőpapírra helyezzük, és egy tiszta konyharuhával letakarva még 30 percig pihentetjük. Közben egy nagyobb edényben kétujjnyi olajat melegítünk. A fánkokat oldalanként 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük, és papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felszívja.
Egy nagyobb zacskóba 3 evőkanál cukrot és 1 kávéskanál őrölt fahéjat teszünk. A még forró fánkokat a zacskóba helyezzük, majd összerázzuk, hogy mindenhol bevonja őket a fahéjas cukor. Azonnal tálaljuk, mellé olvasztott csokit, mogyorókrémet vagy lekvárt kínálhatunk.