Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a vizet, és addig keverjük, míg újra össze nem áll a hab. Ekkor kanalanként hozzáadjuk a cukrot, amelyet előzőleg összekevertünk a keményítővel. Legvégül belekeverjük az ecetet. A cél egy kemény, fényes hab, amely csúcsos lesz, ha belenyúlunk.
A masszát sütőpapírral borított, olajjal átkent tepsibe halmozzuk 3-6 kupacban, egymástól 5-7 cm távolságra (attól függően, mekkorákat szeretnénk). A kupacok kisebb átmérőjűek és magasabbak legyenek. Szépen elsimítjuk a tetejüket és oldalukat, majd a sütőbe helyezzük a tepsit, és azonnal 150°C-ra csökkentjük a hőmérsékletet.
Egy óra múlva (kisebb tortácskák esetén kevesebb idő is elég, amikor már száraz, kemény a külső réteg) kikapcsoljuk a sütőt, és nyitott sütőajtóval hagyjuk a tortácskákat teljesen kihűlni. A kívül ropogós, belül puha és ragacsos habcsókokat külön lapos tálakra tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük (előtte hűtőben pihentetve pár órát), rákanalazzuk a habcsókra, majd gyümölcsökkel díszítjük.