Almás-diós kevert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Almás-diós kevert

Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg hámozott, reszelt alma
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg görög joghurt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral kihabosítjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, diót, fehéjat és a joghurtot, majd az egészet összedolgozzuk. A végén forgatjuk bele a reszelt almát.

Egy 22*32 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokos sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 35 perc alatt készre sütjük.

A tepsiből kivéve rácson langyosra hűtjük, majd szeleteljük és kínáljuk.