Először a krumplikat a mikróba tesszük, és maximum teljesítményen körülbelül 6-7 percig sütjük, úgy hogy kissé még nyersek maradjanak. Eközben egy olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a összezúzott fokhagymát, majd hozzákeverjük a majoránnát és a sűrített paradicsomot.
1 perc után a darált húst is hozzáadjuk.
A darált húst nagy lángon fehéredésig pirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a paprikakrémet és a fűszerpaprikát. Az egészet alaposan összekeverjük, és egy kevés vízzel felöntjük. Közepes hőfokon kb. 15 percig főzzük, amíg a ragu teljesen elkészül.
Ezután a krumplikat félbevágjuk, és a belsejüket óvatosan kikaparjuk. A kikapart krumplit villával összetörjük, és hozzákeverjük a raguhoz, hogy semmi ne vesszen kárba. A kész raguval megtöltjük a kivájt krumplikat, majd megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.