Hagymás sült csirkecomb édesburgonyával és almával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymás sült csirkecomb édesburgonyával és almával

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • bors
  • 4 db édesburgonya
  • 2 db alma (nem kötelező, nálam most ki is maradt)
  • 4 db csirke alsócomb
  • kevés olívaolaj

Elkészítése:

Meghámozom az édesburgonyát és megtisztítom a hagymát, majd az almával együtt nagyobb kockákra vágom mindegyiket. Előkészítem a tepsit, belehelyezem a megsózott csirkecombokat, és szépen elrendezem körülöttük az édesburgonya-, hagyma- és almakockákat. Ezt követően meglocsolom az egészet egy kevés olívaolajjal, majd bőven megszórom kakukkfűvel, sóval és borssal, hogy az ízek jól összeérjenek.

A sütőt előmelegítem 180 fokra, és miután az ételt alufóliával lefedtem, beteszem sülni. Az első 30 percet fedve sütöm, hogy a csirke jól átpuhuljon, majd leveszem a fóliát, és még 15 percig sütöm anélkül, hogy a teteje szépen megpiruljon és ropogós legyen.

Tipp:

Ezt a receptet azért ajánlom, mert rendkívül egyszerű, mégis fantasztikusan gazdag ízeket kínál. Az édesburgonya, alma és hagyma tökéletesen kiegészítik a szaftos csirkecombokat, és a kakukkfűvel, olívaolajjal fűszerezve igazán különleges ízvilágot hoznak létre. Könnyen elkészíthető, így ideális hétköznapi vacsorákhoz vagy családi összejövetelekhez, amikor valami finomra vágysz, de nincs sok időd főzni. Ráadásul az alapanyagok egyszerűek és könnyen beszerezhetők, így bárki kipróbálhatja otthon. Az étel laktató, mégis könnyed, és garantáltan elnyeri a család és barátok tetszését.

Miért egyek édesburonyát?

Az édesburgonya nemcsak finom, de rendkívül egészséges is, ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe. Magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést és hosszú távon teltségérzetet biztosít, ami segíthet a testsúlyunk megtartásában vagy csökkentésében. Emellett gazdag A-vitaminban, ami hozzájárul a szem egészségéhez és az immunrendszer megfelelő működéséhez. Az édesburgonya kiváló C-vitamin-forrás is, ami segít megőrizni a bőr és az ízületek egészségét, valamint támogatja a sebgyógyulást.

Az édesburgonyában található antioxidánsok, például a béta-karotin, segítenek a sejtek védelmében és csökkentik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Mivel természetesen édes íze van, sokféleképpen felhasználható – süthetjük, főzhetjük, vagy akár püréként is fogyaszthatjuk –, így változatosan illeszthetjük be az étrendünkbe. Ráadásul alacsony glikémiás indexe miatt lassan emeli meg a vércukorszintet, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.