Fehércsokis csónak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Fehércsokis csónak

Hozzávalók:

  • 25 dkg fehércsoki
  • 3 dl habtejszín
  • 3 ek mascarpone

Összeállításhoz:

  • 40 dkg babapiskóta
  • 1 adag lefőzött espresso
  • tej
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Krém:

Először a fehércsoki ganache-t készítjük el. A csokit (ha nem pasztillát használunk), akkor azt kisebb darabokra törjük. 2 dl tejszínt felforrósítunk, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Amikor kihűlt, akkor betesszük a hűtőbe 4-6 órára, de legjobb egy éjszakára.

Amikor a ganache kellőképpen lehűlt, akkor hozzáadjuk a mascarponét és a maradék hideg tejszínt, majd robotgéppel pár perc alatt jól kihabosítjuk az egészet. Addig keverjük, amíg stabil krém nem lesz belőle.

Összeállítás:

A tejbe belekeverjük a kávét.

Csillagcsöves habzsákba töltjük a krémet, majd egy babapiskótára nyomunk a krémből és ráteszünk egy másikat. Alaposan belemártjuk a tejes kávéba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Egy desszert alátétre vagy egy nagyobb muffin kapszlira (amit kissé kihúzkodtunk) rátesszük a desszertünket. A tetejét a maradék krémmel díszítjük.

Ugyanígy készítjük el a többi babapiskótát is.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap tálaljuk. Addigra kellőképpen megpuhul a piskóta.