Hozzávalók:
Fűszerezéshez:
Elkészítése:
A füstölt csülköt a hagymákkal, feketeborssal és a babérral kb másfél óra alatt félkészre előfőzzük.
Kicsontozzuk, óvatosan lefejtjük a bőrét, amivel kibéleljük a sonkaprés alját.
A csülökhúst ujjnyi csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a fűszereket, ha nagyon száraz 1 merőkanálnyi főzőlével lazítjuk és jól összekeverjük.
3 kisebb színhúst aprítóban darabosra pépesíthetünk, így mozaikosabb lesz majd a végeredmény! Összekeverjük a pépet a csülökcsíkokkal és rápakoljuk a présben a bőrökre.
Szorosan lezárjuk és a prést beletesszük a főzőlébe! Alacsony lángon épp csak gyöngyözve jó 1-1,5 óra alatt (a csülök keménységétől függően) készre főzzük.
Kivesszük, hagyjuk kihűlni és hideg helyre téve 8-10 óra alatt kidermesztjük.
Vékonyra szeletelve (jelen esetben) lilahagymával nagyon finom és kiadós vacsora, illetve bőséges reggeli!
A felét általában szeletelve vákumcsomagoljuk és fagyasztva tároljuk amíg el nem fogy!
Jó étvágyat kívánok!
A főzőlé miután leszűrjük, kiváló bableveshez, krumplileveshez…stb. a felhasználás ízlés dolga!