Túrós-mandarinos tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrós-mandarinos tiramisu

Hozzávalók:

  • 250 ml habtejszín
  • 250 g 1,5 % zsírtartalmú natúr joghurt
  • 250 g krémtúró
  • vanília kivonat
  • kb 5 evőkanál porcukor
  • kb 20 dkg babapiskóta
  • 2 doboz mandarin konzerv
  • tetejére fehércsokoládé forgács

Elkészítése:

Egy nagyobb edényben összekeverjük a joghurtot, túrót, cukrot és a vaníliát.

A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a túrós masszába óvatosan.

A mandarinok levét öntsük le és fogjuk fel.

Egy magasabb falú edénybe kezdjük el rétegezni a hozzávalókat. Egy réteg krém, mandarinlébe mártott babapiskóta, mandarin gerezdek. Újabb adag krém, mandarin lébe mártott babapiskóta és mandarin gerezdek. Tetejét krémmel zárjuk.

Ízlés szerint díszíthetjük babapiskóta morzsával, fehércsokoládé reszelékkel és mandarin gerezdekkel.

Éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szervírozzuk.