Hozzávalók egy kb 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítése:
A vizet beleöntjük egy kis edénybe, hozzáadjuk a margarint, kakaót és összeforraljuk.
A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük. Utoljára kerül bele a joghurt, tojás és a vaníliás cukor.
A 30*25 cm-es tepsit kikenünk margarinnal, belesimítjuk a tésztát és sütőben megsütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon, hagyományos sütőben 200 fokon, 20 percig.
A mázhoz a hozzávalókat összemelegítjük. Mikor a cukor elolvad, már jó is.
Ha a tészta megsül, még melegen a tetejére csorgatjuk a mázat. Akkor szeleteljük ha kihűl és megszilárdul.