Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított cukkinit felkarikázzuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk és ugyancsak felszeleteljük. A paradicsomot és a hagymát felkarikázzuk. A rizst többször váltott vízben egy szűrőben megmossuk. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, a borssal és a sóval, majd a cukkini karikákat egyenként megmártjuk benne. Ki olajozott tepsibe sorba lerakjuk a felét.
Erre rászórjuk a hagymakarikákat és elosztjuk rajta a zöldpaprikát. Rászórjuk a lecsöpögtetett riszt – ha gazdagabban akarjuk készíteni, a riszt összekeverjük tetszés szerint darált hússal! – , majd beterítjük a paradicsommal. Erre kerül a megmaradt cukkini, de azt már nem kell megforgatni a lisztbe!!!
5 dl vízben feloldjuk a húsleveskockát (vagy tetszés szerinti ételízesítőt) és ráöntjük az étel tetejére. Ezután a tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a megmaradt paprikás-borsos-sós lisztet. Rákenjük a tetejére. Alufóliával beborítjuk, betoljuk az előmelegített sütőbe és kb. 50 percig közepes lángon pároljuk. Végül levesszük a fóliát és pirosra pirítjuk a tetejét.