Húsgolyók gombás-mustáros mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsgolyók gombás-mustáros mártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek szódabikarbóna
  • 1 ek mustár
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3-4 szelet bacon vagy kolozsvári szalonna
  • 6-8 szem gomba
  • 1/2 lila hagyma

Elkészítése:
A préselt fokhagymát összekeverjük a hússal és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a szódabikarbónát.
Apró golyókat formálunk belőlük és kevés zsiradékon ropogósra sütjük.

Eközben a lila hagymát apróra vágjuk, a gombákat és a szalonnát szeleteljük. Serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, erre jön a hagyma és a gomba. Megfűszerezzük és néhány percig pároljuk. Hozzáadjuk a mustárt végül a tejfölt. 1-2 percig együtt főzzük végül hozzákeverjük a megsütött húsgolyókat.
Tésztával tálaljuk, tetején kevés parmezánnal isteni étek.