Hozzávalók:
Hozzávalók a juhtúrós töltelékhez:
Hozzávalók a pizzás töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. A tésztát ezután kinyújtjuk majd feltekerjük. Ezután 4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk. A 4 lapot egymásra tesszük és hideg helyen nagyjából 20 percig pihentetjük.
Ezután jöhet a töltés. Most juhtúrós-medvehagymás töltelékkel és pizza töltelékkel készült, illetve a megmaradó darabból pedig csavart magos rúd.
A krémmel megkenjük a kinyújtott tésztát (ez esetben 3 téglalapra osztottam) majd feltekerjük, ezután szeleteljük – így lesznek csigák. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és a tetejüket megkenjük egy kis tojással majd megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
A csavart rudakhoz csíkokat vágunk ezeket megkenjük tojással megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal és egyet-kettőt tekerünk rajta. Erre jön még a reszelt sajt és ez is mehet a sütőbe.