Hozzávalók:
2×4 tojásos piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
2 db piskótát készítünk 4 db tojásból. 4 db tojást ketté választunk. Tojásfehérjét keményre felverjük,hozzáadunk 4 ek kristálycukrot és tovább keverjük.
Belekeverjük a tojássárgáját is. 4 ek liszthez teszünk 1 mk sütőport beleszitáljuk a tojásos masszához.fakanállal óvatosan elkeverjük,majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük és tűpróbáig sütjük.
Miután megsült,kiborítjuk a tepsiből,levesszük róla a sütőpapírt és feltekerjük.
Miután kihűlt megkenjük lekvárral és felszeleteljük.
Töltelékhez:
A túrót és a porcukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot és az apróra darabolt gyümölcsöt. Ezután melegen hozzáadjuk a tejjel felfőzött zselatint.
Szív alakú tortaformát körbe kibéleljük folpackkal majd az alját és az oldalát kirakjuk piskótatekerccsel. Ráöntjük a tölteléket és a tetejét is kirakjuk tekerccsel.4-5 óra hosszát hűtőbe tesszük.
Óvatosan kivesszük a formából, levesszük róla a folpackot. Tetejét kirakjuk marcipán virágokkal és a széleire nyomunk egy kis tejszínhabot.