Sajtos sós rúd

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos sós rúd

Hozzávalók:

  • 1,25 dkg liszt
  • 0,25 dkg zsír
  • 0,40 dkg margarin
  • 0,05 dkg só
  • 2 db tojás
  • 0,40 dkg tejföl
  • 0,015 dkg élesztő
  • 0,40 dkg sajt
  • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal és a zsírral elmorzsoljuk ezután a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk! Az élesztőt nem kell megfuttatni csak bele kell rakni!

Kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagságra majd felvágás előtt érdemes a hűtőbe rakni kb fél órára.
Könnyebb lesz vele dolgozni.

Mikor egy kicsit kihűlt tetszőleges méretre felvágjuk lekenjük tojással,majd sajtot reszelünk rá és tepsibe rakjuk! Lehet sózni egy kicsit, ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal gazdagítani.

A tepsit nem kell se zsírozni se lisztezni!Nem fog leragadni!!Hamar sül az alját kell figyelni!!
Ebből az adagból kb 3 kg sós jön ki.