Zabpelyhes keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10-12,5 dkg vaj
  • 4-5 dkg cukor/édesítő
  • 1 tojás
  • 3 ek zabpehely
  • 1 ek teljes kiörlésű liszt
  • 1 ek finom liszt
  • egy késhegynyi szódabikarbóna
  • és ízlés szerint fahéj, dió, csokoládé darabkák

Elkészítése:

A vajat elkeverjük a cukorral/édesítővel, majd hozzákeverjük a tojást. Kimérjük a száraz hozzávalókat és összekeverünk mindent. A masszának kicsit folyósabbnak kell lennie, mert a pihentetés alatt össze fog állni. Ha nem tűnik elég hígnak, akkor egy kis tejjel ezt orvosolni lehet.

Ezek után 10-15 percre hűtőbe tesszük. Közben egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, vagy egyszerűen csak kibéleljük sütőpapírral. (Én szilikon sütőformában szoktam sütni).

Amikor letelt az idő, kivesszük a masszát a hűtőből. Ekkor be is kapcsolhatjuk a sütőt 180°C-ra. Egy evőkanál segítségével olyan 5cm átmérőjű kekszeket formázunk a tepsire. Betesszük a sütőbe és 15-20 percig sütjük.

Tipp:

A személyes kedvencem a mákos, illetve a mézes fahéjas.