Kolis sajtleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

 

Hozzávalók:

  • 1 tömbsajt (tudjátok az a nyomós)
  • kb. 5 deka trappista
  • 2 leveskocka
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • tejszín

Elkészítése: A hagymát apró kockákra vágod és olajon üvegesre pirítod, hozzáadsz kb. fél liter vizet és a leveskockákat. Amikor felforrt belenyomod az egész tömbsajtot, és lassan hozzáadod a tejszínt (habtejszín is jó). Amikor az egész jól felforrt akkor leveszed a tűzről. Időközben megkérsz valakit, hogy reszeljen sajtot. A levesestál aljára teszel reszelt sajtot és erre mered ki a levest.

Nagyon finom!