Sajtos húsos batyu

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg főtt hús( lehet sertés, szárnyas vagy akár marha is)
  • 15 dkg sajt
  • 50 dkg leveles tészta
  • 2 tojássárgája
  • csokor petrezselyem
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a darabolt főtt húst, egy tojássárgáját, finomra vágott petrezselymet, sót ás borsot. Alaposan összekeverjük. A tésztát kinyújtjuk vékonyra, megkenjük a tojássárgájával és 10 x 10-es kockákra vágjuk. A kockák közepére helyezünk egy-egy dió nagyságú tölteléket, majd a tészta mindegyik oldalát felhajtjuk és középen összenyomkodjuk. Egyenként megkenjük a maradék tojással és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.Forrón tálaljuk.

Tipp:

Vegetáriánusok reszelt zöldségekkel is készíthetik.