Tepsiben sült kacsacomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tepsiben sült kacsacomb

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 2 nagyob batáta vagy édesburgonya
  • 2 nagyobb hagyományos burgonya
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál rozmaring
  • bors
  • koriander

Elkészítése:

A kacsacombokat megmosom, megszárítom. A bőrét beirdalom. Jól megfűszerezem tetszés szerint. (só, bors, majoránna) A fűszereket jól bedörzsölöm a bőrébe. Egy kicsit állni hagyom hogy összeérjenek az ízek. Ezalatt megtisztítom a zöldségeket is és hosszában 4 felé vágom őket.

Ezután egy tepsit megolajozok. Belehelyezem a combokat és a combok közé a burgonyát, csicsókát és a fokhagymákat. Megszórom sóval, borssal és frissen tört korianderrel. A krumpli közé teszem még a rozmaring ágakat is. Az egészet lefedem fóliával és már mehet is a sütőbe.

Előmelegített sütőben nagy fokozaton kezdem sütni, majd 15 perc után lejjebb veszem és közepes hőfokon folytatom. Amikor a hús megpuhul leveszem a fóliát és egy kicsit rápirítok. Savanyúsággal vagy a jól bevált párolt lila káposztával tálalom.