Rakott zöldség

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Rakott zöldség

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • 2 tasak rizs
  • 0,5 l sűrített paradicsom
  • 1 kg zöldségkeverék
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy tejföl
  • olaj
  • bors
  • sajt

Elkészítése:

A rizst feltesszük főni, míg a rizs elkészül, addig előkészítjük a húst.

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, egy kevés olajon megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott fokhagymát. Amikor a hús megpirult, beleöntjük a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, míg rottyan egyet. Közben egy harmadik serpenyőben a zöldségkeveréket megpároljuk. Miután elkészült a rizs, egy kiolajozott tepsibe (én jénai tálba tettem) fektetjük, erre az elkészült hús felét rátesszük, majd ennek a tetejére a zöldségkeverék felét, erre rá a megmaradt húst.

A zöldségkeverék másik felét összekeverjük tejföllel, majd ezt rátesszük a hús tetejére.
És ennek a tetejére sajtot reszelünk, ezután sütőbe tesszük.
Addig sütjük, míg a sajt megpirul.