Boszorkány máglya

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Boszorkány máglya

Hozzávalók:

  • 56 db babapiskóta
  • 7 dl tej
  • ízlés szerint vaníliás cukor és porcukor
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 2 flakon tejszínhab
  • 2 tábla étcsokoládé
  • fél vanília aroma

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a vaníliás cukrot, az aromát és a porcukrot beletesszük.

A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és 28 darabot egy nagyobb jénai tál aljára pakoljuk, majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.

A tejben öntet sűrűségűre olvasztott csoki felével ezt meglocsoljuk.

Erre jön az egyik flakon tejszínhab elkenve, majd az egész megismételve, tehát: áztatott babapiskóta, gesztenyepüré, majd ide jön a második flakon tejszínhab szintén elkenve, a legtetejét pedig a maradék csokiöntettel meglocsoljuk.