Hozzávalók:
Elkészítése:
A tészta vizét feltesszük forrni. Közben, ha baconnal készítjük, akkor kockázzuk fel, pirítsuk meg kis lángon, hogy kisüljön a zsírja, szedjük ki a szalonna ’chips’-et és a megmaradt zsíron pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát.
Ha nem akarunk bacont használni, akkor olajon futtassuk meg a hagymát, majd ha már üvegesre párolódott, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát is. 1-2 perc után tegyük rá a fagyasztott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és fedjük le. Kb. 20 perc után vegyük le a fedőt, öntsük hozzá a főzőtejszínt, rottyantsunk rajta egyet, majd kóstoljuk meg, elég ízes-e. Ha nem, ízesítsük sóval, borssal, hiszen ennek igen intenzívnek kell lennie. Amíg a spenót fő, a tészta vizébe, ha felforrt, tegyünk 3 nagy csipet sót és egy kevés olajat, majd tegyük bele a farfallét. Főzzük ’fogkeményre’ (al dente), de ne legyen túl roppanós se. Ez kb. 9-10 percet vesz igénybe. Majd szűrjük le, szedjünk belőle egy tányérba, öntsük nyakon a spenótos szósszal, szórjuk meg reszelt sajttal és baconnal.
A bacon pirításánál legyünk türelmesek, nagyon kis lángon pirítsuk a szalonnát, hogy ne maradjon zsíros, illetve nehogy megégjen. Ezt előre is meg lehet csinálni, és a végén megmelegíteni, úgy szórni meg vele a tésztát.
Természetesen lehet más fajta tésztával is dolgozni, de mindenképpen nagy felülete legye, hogy a sűrű szósz jól meg tudjon rajta tapadni. (Én eredetileg pennével készítettem, de aztán egy kedves barátnőmnél találkoztam a farfalle tésztával és egyértelműen ez lett a befutó.)
Babáknak főzhetünk mini farfallet, a spenótot tejszín nélkül, kis tejföllel és liszttel sűrítsük, természetesen jóval enyhébben fűszerezve. Én bacon helyett halat adtam mellé a kisfiamnak, és nagyon ízlett Neki.