Hozzávalók::
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 zöldséggyökér
kb 2 dl borsó
fél kg sertéshús
kb 1 dl főzőtejszín
kakukkfű,oregánó,tárkony
kevés pirospaprika
só,bors
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott húst,fűszerezzük és fehéredésig pirítjuk.Kevés vízzel felöntjük, mikor már kezd puhulni a hús beletesszük a felkarikázott sárgarépát és petrezselyemgyökeret,fagyasztott zöldborsót. Pirospaprikázzuk,1 kiskanálnyi elég bele kb. A tejszínt kikeverjük 1-2 ek étkezési keményítővel és ha megfőtt az összes zöldség és a hús behabarjuk vele a ragut.
Nokedlivel tálaltam.
Én sertés hússal csináltam de kipróbáltam már csirkemellel is ,ugyanolyan finom !