Darált hússal töltött burgonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 szem kb. egyforma burgonya
  • 20 dkg darált hús melyet úgy fűszerezünk, mint ha fasírtot csinálnánk.
  • 1 dl olaj, vagy vaj a tepsi vagy jénai tál aljára.

Elkészítése:
A burgonyákat megpucoljuk, majd hosszába kettévágjuk. Magvájóval kimélyítjük, és beletesszük  az összekevert, fűszerezett húst. A burgonyákat szorosan egymásmellé rakva és a kivájt burgonyadarabokat is rátéve, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe, mielőtt elkezdene pirosodni minden burgonyára, teszünk egy kis kanál tejfölt-, de ez el is maradhat-, és szép pirosra sütjük. Savanyúsággal, vagy kompóttal tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá