Vendégváró sós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vendégváró sós kifli

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 kefir
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • szezámmag

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A margarint jó habosra keverjük egy evőkanál sóval.

A lisztet egy tálba mérjük, és összeállítjuk a tésztát az élesztővel, kefirrel, olajjal tojással. (Só nem kell bele!)

Rugalmas pogácsatésztát gyúrjunk, ha kell, tegyünk még hozzá kis kefirt. A tésztát 8 egyenlő részre vágjuk, egyet tányér nagyságú lappá nyújtunk, megkenjük a sós margarin negyedével. Egy másik kerek lappot teszünk rá.

Négyfelé vágjuk, és minden cikket még 3 felé. Szorosan feltekerjük, és egymástól távolabb, tepsibe helyezzük őket. A tetejüket tojássárgájával megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. A maradék lapokkal is ugyanígy járunk el.

Egy órát pihentetjük meleg helyen. A sütőt nem kell előmelegíteni, 200 fokra állítjuk, betesszük a kifliket, és szép aranysárgára sütjük.