Almatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1 nagyobb csomag babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • cukor
  • fahéj
  • citromlé

Elkészítése:

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával. A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.

A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét.

Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 2 – 3 dl  tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A habtejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!