Hozzávalók:
Száraz:
Nedves:
Opcionális:
Elkészítése:
A túrót villával széttörjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd beleöntjük a túrót és a tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle. Megpihentjük a hűtőben min. 20 percig. Ha több óráig (akár 10-12 órán át) pihentetjük, érdemes alufóliával vagy folpack-kal is lefedni, hogy ne száradjon ki a tészta.
A pihentetés után átgyúrjuk és kinyújtjuk a tésztát. Érdemes alul-felül lisztezni, mert ragadhat. Az egyik felét nagyon vékonyan, de alaposan megkenjük a tojásfehérjével. (Ez el is maradhat.) Ráhajtom a tészta másik felét. Megint kinyújtom, majd 2-3-szor ezt megismételjük. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és beirdaljuk. Pici (max. 4 cm átmérőjű) pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Beletesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Megkenjük a felvert tojássárjájával, és megszórjuk sajttal és/vagy magokkal. A tepsiben még pihentetjük 10 percig. Előmelegített gázsütőben 4-es fokozaton sütjük 15 percig, míg szép aranybarna színük nem lesz.
Fel lehet dobni:
– megkenés után megszórhatjuk lenmaggal, szezámmaggal vagy más maggal
– reszelhetünk rá light sajtot.
1 adag: kb. > 1 tepsi ~ 55 db kicsi pogácsa (de ez a szaggató méretétől és a tészta vastagságától is függ!)