Hozzávalók:
Elkészítése:
A barackokat meghámozzuk, feldaraboljuk. A diót, cukrot a lekvárral összekeverjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, és 10x12cm-s téglalapot vágunk belőle. (Nekem 12 db lett, 4×3)
A tészta egyik felére tesszük a diós masszát, a masszára teszünk a barackból.
A tészta másik felét bevagdaljuk, hogy a gőz utat találjon.
A tészta széleit tojással lekenjük, ráhajtjuk a barackos felére és körbenyomkodjuk.
Tetejét tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, 220 fokon megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Eredeti receptben a barackot félbe kell vágni, és abba tölteni a diós masszát. Batyuba csomagoljuk.
Így is elkészítettem, de a batyuk mindig megnyíltak.
Ahogy én készítettem könnyebb elfogyasztani, és egyben maradtak a táskák.