Magyaróvári sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Magyaróvári sertésborda

Hozzávalók:

  • 8 szelez sertésborda
  • 8 szelet gépsonka
  • 8 szelet óvári sajt
  • 20 dkg gomba / üveges/
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanálnyi ketchup
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg vaj
  • a sütéshez olaj
  • kevés liszt

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát megpároljuk a vajon, hozzá adjuk a gombát és együtt tovább sütjük, mig a zsírjára nem pirul.

Sóval borsalt összekeverjük, majd beletesszük az egy tojást jól elkeverve, majd hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a ketchupot , tovább keverve készre sütjük.

A húsokat ha vastag megütögetjük, sózzuk , borsozzuk majd lisztbe forgatjuk.

A felforrósodott olajban hirtelen kisütjük mindkét oldalát.

A kisütött húsokat egy jénaiba tesszük, majd ráhalmozzuk a gombás pépet arra a gépsonkát majd a sajtot.

30-40 percig sütjük, majd rizzsel és sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!!