Töltött dagadó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 kg dagadó
  • 2-3 zsemle vagy kenyér
  • 1 egész tojás
  • 1 kanál zsír
  • petrezselyem összeaprítva
  • bors

Elkészítése:

A húst felszúrjuk, megmossuk kívül-belül, majd sózzuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és hozzáadjuk a tojást, egy kevés sót, a borsot, a zsírt és az apróra vagdalt petrezselymet. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a dagadót. A végét hústűvel lezárjuk és cserépedényben szép pirosra sütjük. Hidegen szeleteljük.