Hozzávalók:
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a rizst, megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Készre főzzük, majd kihűtjük. Addig a sütni való töknek a belsejét kiszedjük, meghámozzuk, lereszeljük. Ezután összekeverjük a többi hozzávalóval. Kevés zsiradékot forrósítunk kanállal halmokat teszünk, ellapítjuk és megsütjük mindkét oldalát.
Sütőben is meg lehet sütni. Zsályából csak keveset tettem bele, de helyette tehetünk bele szerecsendiót vagy gyömbért, kinek ízlése szerint. Az arányokat ízlés szerint variálhatjuk. Maradék főtt rizsből is készíthetjük csak akkor külön dinszteljük üvegesre a hagymát és keverjük össze.