Jugoszláv kocka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Jugoszláv kocka

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 1 dl víz
  • 1 dl étolaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 sütőpor

Továbbá:

  • 1 cs piskóta tallér (24 db kb)

A krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor vagy ízlés szerint
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 1/2 dl víz
  • 2 tk zselatin

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A masszát két felé osztjuk,majd nagy méretű tepsiben megsütjük. Két tészta lapot kapunk vagy egybe sütjük,majd sütés után ketté vágjuk.

A krém készítése: pudingporokat a cukorral,tejjel felfőzzük,majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük,majd kihabosítjuk, a tejszínt hozzá keverjük. 2 tk zselatint 1/2 dl langyos vízben feloldjuk,majd azt is hozzá keverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.

Tipp:

Az eredeti recept a piskóta tallér helyett 7 tojásos piskótatekercset írt lekvárral megkenve. Mivel nagyon drága a tojás ,ezért a piskóta tallért választottam,mivel az volt itthon. A piskóta tekercset vékonyra felszelni és az első krémre sorakoztatni.
Ha esetleg valaki így szeretné elkészíteni.