Gombapörkölt csőtésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gombapörkölt csőtésztával

Hozzávalók:

  • 1 kg csőtészta
  • 5 evőkanál olaj
  • 8 nagyobb (csiperke) gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál szárított majoránna
  • 1 kiskanál őrölt piros paprika
  • fél liter víz
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 kis doboz tejföl, 3 evőkanál liszt

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon, sós,olajos, forró vízben készre főzzük. A vöröshagymát apró kockákra vágom, majd megsütöm az olajban, figyelve hogy ne égjen meg. Amikor már kezd pirulni, rádobom a szeletekre vágott gombát. Sózom, borsozom, paprikázom, és majoránnával ízesítem.

2-3 percig folyamatos kevergetés mellett megpárolom, majd pedig felöntöm fél liter vízzel,és felforralom. Forráskor beledobok egy húsleveskockát, és amíg elolvad,habarást készítek a lisztből és tejfölből és a forrásban lévő gombához gyors keverés mellett hozzáadom.

Néhány percig még forralom és lehúzom a lángról és már kész is.

Tipp:

A tésztát és a szószt össze is keverhetjük, esetleg kikent jénai tálba helyezzük és sajttal megszórjuk a tetejét, körülbelül 15 perc alatt kész is mint egytálétel és nagyon finom!