Ecetben kocsonyázott hal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg fehér húsú hal (fogas, süllő vagy mélyhűtött tengeri hal)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • ecetes uborka
  • 3 kemény tojás
  • szemes bors
  • 1 babérlevél
  • ecet

Elkészítés:
A zöldségből ecetes páclevet főzünk, a megtisztított halat, a karikákra vágott hagymát beletesszük, és a fűszerekkel ízesítjük. Kis lángon puhára főzzük. Majd a halat kivesszük, bőrét lehúzzuk, a halat darabokra vágjuk, és tálra fektetjük, uborka- meg kemény tojás-cikkekkel körülrakjuk. A levét sűrűre főzzük (ha kell, egy kiskanál zselatint is keverünk bele, kevergetve két percig forraljuk), és langyosan, batiszt¬ruhán keresztül szűrjük a halra. Hideg helyen, üveg tisztán kocsonyásodik meg.