Amerikai burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 kis fej fehér káposzta
  • 30 dkg sült hús vagy húspástétom
  • 1 kis fej zeller
  • 2 kemény tojásból készült tartármártás
  • 1 csokor metélőhagyma
  • cukor
  • ecet

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, kockákra vágjuk, és ecetes-cukros-sós páclében egy óráig állni hagyjuk. Ezután a levét leöntjük, és a burgonyát összekeverjük a vékonyra gyalult káposztával, a kockákra vágott hússal vagy húspástétommal, a mártásból kimaradt, kockákra vágott kemény tojás-fehérjével, és ráreszeljük a meghámozott zellert. A tartármártást finomra vágott metélőhagymával ízesítjük, a salátára öntjük, és jól átforgatjuk. Egy órára jégbe hűtjük.