Húspástétom I.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • 2 nyers tojás
  • 3 kemény tojás
  • 2 zsemle
  • tej
  • 4 kiskanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • zsemlemorzsa
  • őrölt bors

Elkészítés:
A tejben megáztatott zsemlét kinyomkodjuk, összemorzsoljuk, és a hússal, a nyers tojásokkal, egy kiskanál olajban pirított hagymával, sóval meg borssal dolgozzuk össze. A hús felét téglalap alakban kiolajozott tepsire terítjük, hosszában a közepére rakjuk az egészben hagyott, meghámozott kemény tojásokat, beborítjuk a húsvagdalék maradékával, és vizes kézzel hosszúkás cipót formálunk belőle. Meghintjük egy kevés morzsával, leforrázzuk a maradék olajjal, és a sütőben megsütjük. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a húst csak hidegen szeleteljük fel.