Hozzávalók:
Piskótához:
Krém:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéhez adunk 2 ek cukrot és kemény habbá verjük. A sárgához hozzáadjuk a maradék cukrot, a vizet és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és felváltva adjuk a habhoz a sárgákkal együtt. Óvatosa, széles mozdulatokkal alaposan összeforgatjuk. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Egy vékony lapot kapunk, melyet sütés után három egyenlő részre vágunk.
A krémhez a pudingport kikeverjük a cukorral, a citrom héjával és a levével, és a tejjel, majd felfőzzük. A tojás fehérjét habbá verjük gőz fölött 15 dkg cukorral és egy citrom levével, majd a még meleg pudinghoz keverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. Citromfűvel és aszalt gyümölccsel díszítettem.