Savanyú káposztás csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Savanyú káposztás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet csirkemell
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 2 dl kefir
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg ecetes torma
  • 2 darab kisebb alma
  • kevés étolaj
  • liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma

Elkészítése:

A húst sózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon hirtelen átsütjük.

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposztát és a megtisztított, meghámozott almát és összepároljuk.

Egy tepsi vagy jénai aljára teszünk vékonyan káposztát, ráfektetjük a húsokat, majd ismét káposzta.

Letakarjuk az edényt és 35-40 percig sütjük. Amikor teljesen átsül akkor ráöntjük a kefirt, megszórjuk sajttal és visszatoltjuk a sütőbe amíg szép színt kap a sajt.