Majorannás dinsztelt tyúk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 tyúk nemes részei (csirkéből is lehet, de a legjobb a tyúk)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, majoránna
  • kevés zsiradék (baromfizsír vagy olaj)

Elkészítése:
A zsiradékra rátesszük a húst, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, beletesszük az egészben hagyott, héjas vöröshagymát és a petrzselymet. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Akkor kiszedjük a hagymát és a petrezselymet és a forrásban lévő ételt, bőven megszórjuk majoránnával. (Ha csirkéből készítjük, kevesebb majoránna kell bele.)
Párolt rizzsel és ecetes szilvával tálaljuk.