Holland saláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej zeller
  • 5 szem burgonya
  • 30 dkg karfiol
  • 2 pácolt hering
  • 5 kiskanál olaj
  • 1 kiskanál ecet
  • őrölt bors
  • csipetnyi cukor

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A zellert meghámozzuk, sós, enyhén ecetes vízben megfőzzük, felszeleteljük, és ujjnyi széles laskára vágjuk. A kiszálkázott, laskára vágott heringet, a krumplit és a zellert összekeverjük, és ecettel, olajjal, kevés cukorral, meg sóval elkeverve 1-2 óráig állni hagyjuk. Előételnek is fogyaszthatjuk.