Csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokitorta

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál instant kakaó

Krémhez:

  • 3 csoki puding
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • Sütőrum

Tetejére:

  • 15 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál étolaj
  • Darált dió

Elkészítése: A tésztát előző nap sütöm meg, hogy szikkadjon.
A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál instant kakaót. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk, melyben előzőleg elkevertük a 2 evőkanál kakaót.

Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Ezután egy 23 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába töltjük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával „fölhúzzuk” a masszát, csak így sül egyformán.
Légkeveréses sütőben 155 oC-on, a legfelső polcon, kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Én nem előmelegített sütőben sütöm a piskótát, ezt sem.

A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel és hagyom kihűlni.
A margarint a cukorral habosra keverem, hozzákeverem a 2 evőkanál kakaót, a két masszát összekeverem és rumot teszek bele, ízlés szerint.

Az előző nap megsütött piskóta korongot 3 felé vágom és megtöltöm a krémmel. A krémből annyit hagyok, hogy az oldalát bekenjem és a tetejét díszíteni tudjam.

A tetejére vízfürdőben felolvasztok 15 dkg ét csokit, hozzáadok 1 evőkanál étolajat, kikeverem, és mikor a csoki már sima, akkor a torta tetejére szépen ráengedem. Eldolgozom a szélekig, és hagyom szilárdulni. Míg a csoki olvad, addig szép óvatosan az oldalát bekenem a díszítéshez hagyott krémből. Az oldalát beszóróm darált dióval.

Mikor a tetején a csoki megkeményedett, akkor a maradék krémmel elvégzem a díszítést.