Húsos burgonyakrokett

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg maradék sült hús vagy pörkölt
  • 30 dkg juh
  • áttört burgonya
  • 1-2 tojás
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéséhez:

  • olaj

Elkészítés:
A sült húst vagy pörköltet megdaráljuk, a főtt, áttört burgonyát beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Végül a tojással bedagasztjuk, ha túl kemény lenne, egy kevés pörkölt, vagy pecsenyelevet is tehetünk bele. A masszából hosszúkás kroketteket formálunk, a szokásos módon bepanírozzuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük.