Sült csirkecomb filé rokfortos tekercsekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sült csirkecomb filé rokfortos tekercsekkel

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb filé / egész comb is lehet /
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • étolaj

A tekercsekhez:

  • 1 db fejes saláta
  • 25 dkg tehén túró
  • 20 dkg rokfort vagy márvány sajt
  • 5 dkg vaj
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A salátát leveleire szedjük,alaposan megmossuk. A csirkecombokat sózzuk,befűszerezzük.
A túrót,rokfort sajtot és a vajat villával szétnyomkodjuk,borsozzuk és alaposan összekeverjük. A salátalevelek vastagabb részeit leszedjük. A leveleket alufóliára terítjük. A sajtos-túrós masszából hengereket formázunk és a saláta levelekbe tekerjük. Alufóliába csavarjuk és a hűtőbe tesszük. A combokat tepsibe rakjuk,pici vizet és olajat öntünk alá. Sütőben szép pirosra sütjük. A megsült combokat a felszeletelt tekercsekkel tálaljuk.
Melegen és hidegen is finom. Ha hidegen kínáljuk pirított kifli vagy zsemle szeleteket adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!