Brassói apró pecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet kicsontozott karaj- vagy combszelet
  • 50 dkg burgonya
  • bőven olaj
  • őrölt bors
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • majoránna
  • 1 húsleveskocka

Elkészítés
A húst laskára vágjuk, és két evőkanál forró olajban barnára pirítjuk. Ha a színe már szép sötét, megsózzuk, megborsozzuk, és majoránnával gazdagon meghintjük. Egy kevés vízzel felengedjük, a leveskockával ízesítjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora laskára vágunk fel, mint a húsdarabokat. A puha húst zsírjára sütjük, az alaposan lecsepegtetett burgonyát beletesszük, néhány percig együtt pároljuk, hogy a krumpli megpuhuljon, végül a pirospaprikával meghintjük. Alaposan összekeverjük, és ecetes savanyúsággal körítjük.