Kapros nokedlileves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 4 ek liszt
  • kapor
  • 2 tyúkleveskocka
  • 1 tojás

Elkészítése:

A vajból 2 ek liszttel rántást készítünk, pirulás után hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és felengedjük 1,5 l vízzel, majd beletesszük a 2 húsleveskockát, 10-15 percig lassú tűzön forraljuk. Közben egy tojásból, 2 ek liszttel, sóval galuskatésztát készítünk, apróra vágott kaprot is adhatunk hozzá. A forró levesbe kanállal beleszaggatjuk, addig forraljuk amíg fel nem jön a leves felszínére.