Leves macskajajjra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Leves macskajajjra

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg füstölt kolbász
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 ek örölt piros paprika
  • 4 db babérlevél
  • 2 csipet egész kömény só

Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára sütjük. Rászórjuk a piros paprikát, elkeverjük és felöntjük kevés vízzel. Kiforraljuk, hozzáadjuk a savanyú káposztát, babérlevelet és a köménymagot.
Felöntjük annyi vízzel amennyi háromujjnyira ellepi, belekarikázzuk a bőrétől megszabadított kolbászt, ízesítjük sóval ha szükséges, fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük.

Tejföllel, kenyérrel, vagy sós süteménnyel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!