Sajtos rakott hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos rakott hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt marhahús
  • 15 dkg főtt füstölt hús
  • 5 dkg vaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • néhány evőkanál húsleves
  • 75 dkg burgonyából burgonyapüré
  • 5 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kétféle húst ledaráljuk, és a vaj felén megpirítjuk a reszelt hagymát. Hozzákeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés húslevessel szaftosabbá tesszük. Az egészet alaposan elkeverjük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk a maradék vajjal, és belesimítjuk a húsos keveréket. Ráterítjük a burgonyapürét, elegyengetjük, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.